Dingen om te overwegen bij het adopteren van een hond:.

Je moet 21 jaar of ouder zijn.
Beslissen om een ​​geredde hond te adopteren is een belangrijke beslissing en het is een verplichting voor de rest van het leven van de hond, zorg er daarom voor dat dit met het hele gezin is besproken

.
Het leven in een opvangcentrum kan heel anders zijn dan een leven in een huis, daarom kan het gedrag van een hond anders zijn dan de beschrijving van een opvangcentrum. In een nieuwe omgeving kan een geredde hond onverwachte gedragsproblemen hebben, zoals verlatingsangst, agressie, blaffen en andere problemen. Het kan tijd, geduld en moeite kosten om een ​​geredde hond bij u in huis te nemen en een band op te bouwen, dus u moet geduld hebben.


Als je in een gehuurde accommodatie woont, neem dan vooraf contact op met je huisbaas of je een hond bij de accommodatie kunt hebben.


Honden hebben binnen en buiten veel ruimte nodig. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte heeft in uw woonsituatie voordat u een hond gaat redden. Een goed afgesloten tuin is een pré.


Je hebt ook geduld en tijd.  Honden hebben dagelijkse wandelingen en interactie nodig: zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om aan hun gedrags-, sociale en fysieke behoeften te wijden. Denk er wel aan dat dit voor de hond niet gewoon meer is en dat zal moeten opgebouwd worden. 

Het kan zijn dat uw geredde hond niet meteen goed kan opschieten met uw andere huisdieren. Het kost tijd, geduld en een vreedzaam huishouden.